Wednesday, January 20, 2010

Samb.....

Nie antara gambar utk xtiviti hujung minggu lalu...

bunga Petunia..warna merah........so....sblom gie keje pepagi buta tue..pnaz kena siram n letak kat sebelah dlm porch kereta then tghari cik abg balik barulah gantung balik...paling suka purple tue..lawer bangat kaler dier...
penjagaan nya senang
bunga nie kena selalu siram ,tips kalau nak balik kg 2-3 hari tue letak sabut kelapa tue kat sekeliling n siram, tujuan untuk mengekalkan kelembapan(chewah...mcm pro...plak bunyi yer...)
"
"
"
yg kat bawah nie lah kerusi beristirehat..lepas balik kojo....minum air kopi n biskut munchy's....yyummmyyy...kerusi 1 lagi dlm bilik bawah n satu lagi still kat kg..ntah biler nak ngangkutnya....

"
"
"
jeng..jeng..nielah deco..deco...time....hish..takderlah gempak maner pun..sekadar nak berkongsi dah tukar susunatur perabot dlm rumah nie...asal set menonton kat tengah..larr nie switch ler ruang tamu ngan tonton tv tue...tue ajer pun....


perasan tak kerusi mkn lagi satu hilang...heheheh pnaz bawa naik atas nak menjahit...

ader idea lain tak kalu nak disharekan ....ker perlu tambah..(oopppsss tambah...)...$ $ $ $....janji ader...wakakaka

ikan sembilang yg beli kat Pasar Tani tue...nak masak lomak cili api lah nie...akhirnya smlm dah masak...syok bangat..cuma tak lengkap takder rebung@ pisang muda....

nak resepi ker?......semua org mesti tau kan..tapi takperlah share cara pnaz masak hoccay....
bahan2: sekilo ikan sembilang
cili padi 10 batang..ikut selera pedas masing2... yer...
sebesar ibu jarit kunyit hidup....
tumbuk @ blend 2 gether bhn tersebut
masuk dlm kuali @ periuk, masuk sikit saki baki air dlm blender tue dlm kuali n panaskan...masukkan santan RM 1 n air asam jawa (ader org pakai asam keping)
biler dah menggelegak(betul ker eja tue..belasah jer lah)...
masukkan ikan then perah air limau nipis dlm 5 biji..baru ummpphhh..
SELAMAT MENCUBA!!!!!








2 comments:

eynda said...

Rajin tanam bunga....rumah pun kemas je :-)

TotYati said...

suka suka suka... shanteksssss!!! minta bunga tu buleh kah? :P