Monday, July 26, 2010

Family Day's Out.....@ PNB Ilham Resort

Akhirnya...tercapai jua hasrat utk pertama kalinya...adakan family Day nie...walaupun hanya 2H 1 M di PNB Ilham Resort, Port Dickson...24-25 Ogos 2010....

actually ari tue ader 2 event penting iaitu;
i) Aqiqah Aisyah Nur Shasmeen @ Cek Chah(panggilan manja)...anak buah belah asben ku....
ii) Famili Day.....
tapi Bakhtiar'familiy tak dpt nak join Cek Chah nyer event coz ader sekolah sampai kul 2 ptg....

so bertolak dari rumah kul 3ptg sampai Ilham kul 5.00ptg....sesampai jer anak2ku dah jeling2 kat pool coz sepupu yg lain dah mula mandi....we all ambik apartment 3 bilik + 1 Bilik. It cost about RM 810....each room attached with bathroom..n luckly apartment(2011) kat GF, so senang nak gie mandi pool tak leceh nak gie mandi....ramai jugak pengunjung rsort nie...very de cozy....memang sesuai utk family day...tpt barbeque memang fully booked..so we decided masak nasik n beli lauk ajer kat luar mkn dlm apartment...lagi senang bagi yg ader anak kecik mcm kitaorg lah...makan pun selesa...selesai mkn yg bapa2 nak kuar ber'karaoke'......yg ibu2 nie nak jugak join samer...kuar dlm kul 10.00 mlm mencari pusat karaoke....punyalah merayau area PD tue...takder pun pusat karaoke...akhirnya sampai ke Pekan PD(area Billion Supermarket dlm kul 11.00mlm) ader Karaoke for Family n Restaurant....turn masuk kul 12.00..we ambil 1 jam 1/2..sib baik alya dah tido..yg ikut amsyar n sepupunya yg lain..... yg tolong jaga apartment Abg Taufik sekeluarga(nie kes patah balik anak nangis.....), mak-Chief jaga rumah, ina(masih dlm pantang). n Abg Man....mls nak kuar mlm kot....

yg lain gie'melalak', ader yg lepas gian nak menyanyi(refer to Abg Ngah), ader jugak yg dah 6 thn tak pernah kuar mlm...mengantuk giler(refer to asben ku)...tapi nyanyi jugak....kak ngah yg malu2 kucing nak nyanyi...dah nak habis sesi baru nak nyanyi..tuepun halus jer....sora nya..n Kak Lang.....sampai luper nak hantar Coke balik aprtment, n empunya Coke siap call biler nak balik dah pukul 1 pagi..hahahahahha
n pnut of coz nyanyi....maner boleh lepas peluang...sampai aprtment kul 2.00 pagi tue pun kes kena balik awal jugak sebab nak hantar COKE .......

esok paginya xtiviti...main volleyball(charge - RM 10/jam)..n mak buyong nie main jugak tapi jenis tak bergerak...bola sampai pnut pukullah...si alya siap tunggu sebelah gelanggang...agaknya dlm hati."bilalah mama nie nak abis main,adik tak sabar nak mandi pool nie...."si abg awal2 pagi dah mandi...we all dpt 8 kupon 4 b/fast..so..abg man beli nasi lemak kat luar dlm 20 bungkus. sedap....byk giler...tapi habis .....masing2 kelaparan lps mandi....

Check-out time, sebelum tue sempat lagi nak sambung karaoke kat Hotel..for 1 hour....then barulah bergerak ker Eagle Ranch, main Go-Kart...sampai saner org yg jual kupon tue takder plak.....mmmmm so..end di Eagle Ranch, Family Day we all.....

Akhirnya.,selesai sudah..insyallah FD nie akan dibuat bagi setiap tahun...this is just the beginning...

gambar akan diupdate kemudian....sabarrrrrrrrrr

2 comments:

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

wahhh...dah sampai dah ilham resort :) best nye... cepat2 upload gambar eh.. :)

eynda said...

Eynda tunggu gambar :-)