Wednesday, December 1, 2010

DeMi AnAk-AnAK

Skg nie dah masuk bulan Dec....tak lamer akan tiba Jan 2011....bagi parents mcm Pnaz nie...amysar akan masuk Tadika thn depan,dier dah 5 thn....n3 terdahulu ader citer kisah nak pilih yg maner satu, antara Q-Dess @ Tadika Titian Ilmu @ Little Tots(LTs)...

History Tadika Titian Ilmu(TTI)..... 
* Ownernya ader 3 buah rumah corner lot...1st huz,Titian Kasih - utk 
   umur 0- 4 thn, 2nd huz for 4-6 thn(transit n daycare) n the 3rd one -
   TTI ...

*  Silibus adalah samer dengan kehendak JKM....Bulanan Bayaran RM
   180, Daycare RM170,Transport RM 35, Iqra RM 30 =
    RM 415.... (amsyar shj)
*   Batrisyia n coming baby RM 500,    BIG TOTAL = RM 915

Jika pnaz ambik Little Tots...Total RM 770 shj.........LTs ada 2 huz, yg 1st for education n 2nd for daycare,but daycare nie menempatkan the whole children in one huz....tue yg pnaz (personally)...kureng sikit....but compare to price of coz beza byk beb...RM 145 tue....(mcm2 boleh buat...eeeee)

bincang punyer bincang ngan asben....we all ambik TTI nie....the reason; i) mostly the helper org tempatan, ii) amsyar n tisya used to be there n the teachers memang dah biasa ngan diaorg nie...iii) mostly frenz amsyar pun tadika kat TTI nie.....

takpelah sayang....mama berkorban demi anak2 mama(ishkk..ishk....kurangkan bershopping yer...),asalkan you all enjoy the learning process....tuelah Demi ANak2......




1 comment:

SOHO Mama said...

Baru sedar yg Pnut tinggal kat Kajang. Next year Armand pun pegi LT, dia 4yo tahun depan. Semua abang2 dia pun pegi situ dulu :)
Eh nama anak kita sama he hee...