Tuesday, March 22, 2011

Amsyar dah Pandai.....

Syukur alhamdulillah, ahad lepas bersamaan 20 Mac 2011, Amsyar sudah menginjak ke umur 5 thn.....kejap jer masa berlalu....panggilan manja A.C.H.A. rasernya mcm baru jer pnaz tolak stroller yg bertuankan amsyar ke tasik permaisuri setiap ptg hujung minggu. maklumlah anak sulung kan mestilah rajin time tue nak kuar jejalan. Dan skg nie amsyar dah masuk tadika, dah pandai eja,bunyi suku kata,byk tanya (sampai mama pun malas nak layan), pandai menjawab,dan paling best biler mamanya suruh kemas mainan lepas main, dan amsyar akan jawab " asyik abang jer kan kena kemas, ticha yg buat, abg jer kena buat"......hehehehe.....
skg nie amsyar dah pandai nak malu biler suh cium pipi mama,......
makin pandai nak suruh mama masak aper amsyar suka makan...tue yg asyik buat kek.....every week.....suh my frenz nanti pnaz naik keje jgn terkezut tgk my body yer....

abg amsyar pun pandai jaga adik n baby...boleh diharapkan....dah pandai kareb(budak mrsm @ asrama tau makna nie) n bangun mlm sendiri nak kencing....dah pandai malu2 kucing, muka blusher biler kena usik ngan budak pompuan,pandai main badminton n control bulu tangkis, tue yg ayah suka main ngan amsyar, best!!!tak penat nak kena ambik bola kat tanah.....

makin lamer ,baru mama perasan amsyar anak yg baik cuma kekadang tue biler tang org ramai amsyar suka buat perangai.....aper kater org 'show off',tue yg mama pena,t nak selalu kena tegur.....mungkin tue lumrah perangai budak2....mamalah yg kena byk sabar...tapi kekadang tue terlepas juga tangan nie ......tapi tue tandanya sayang.....

biler dah besar amsyar jawab nak jadik Dr.....baguih tue....tisha pun jawab juga nak jadik Dr. Telinga...heheheheh sebab jumpa dr nak check telinga, telinga dier luka main ngan cotton bud.

Aper2 pun amsyar, abg dah pandai dlm byk perkara skg nie...jaga diri, dengar ckp mama n ayah.....n mama wish you ' Selamat Hari Jadi ke 5 -thn, Semoga jadi anak soleh dan diberkati olehNYA di dunia & di akhirat kelak'....


Acha, masa nie semua risau sebab saiz kepala amsyar yg besar dari yg normal.sampaikan Dr cadangkan utk merujuk kepada pakar perkembangan bayi di HUKM....huhuhuhu .....rupa-rupanya amsyar normal.....

1 comment:

AiTotYati said...

tahniah ACHA!!!

dah besar ko ek