Friday, August 20, 2010

It's our 6th Wedding Anniversary

Hari ini genap perkahwinan kami ke-6 thn...cepatnya masa berlalu...raser mcm baru jer dating ngan asben kat Chicken Rice Shop di Mid Valley....(first time nie bertentangan mata)..al-maklumlah..kami nie kan...'family arrangement'...so memang gementar+gemuruh+muntah pun ada maser mula2 nak jumpa tue...

imbas kembali lah yer....mula2 jumpa tue..pnazlah yg paling byk ckp...'non-stop'....nak cover gemuruh ....so lebih baik byk ckp daripada tak ckp langsung....betul tak?.....yg 'lelaki'nie plak asyik diam ajer....dok perhatikan kita yg asyik ckp nie.....dlm hati 'ahhh...lantak ko lah....janji aku nampak cool.....'

'coversation'kami tue hanya dimonopoli oleh pnaz sorang ajer...abis jer 'tenet'si lelaki hantar si pompuan nie balik kat Vista Angkasa....tanpa berkata apa2....dlm hati 'nie mesti aku kena reject nie.....'suka hatilah...maser tue pnaz muda lagi baru 23thn...si lelaki dah 27 thn (tua kan)...maner nak samer 'buah pkran'......

alih2....esok pagi...teruslah ibu pnaz call...tanyer 'mcm maner dating smlm ok ker'....chewah..mcm dlm novel kan.....kita nie pun bgtau bender yg baik jerlah kan....tup-tup...lusa...mak si lelaki tepon ibu pnaz ckp nak dtg risik.....boleh tak mcm tue?.....rupa-rupanya....(nie lepas kahwin yer bocor rahsia)....lepas jumpa mlm tue kat MV..si lelaki ckp ngan mak dier...'mak, bolehlah mak..ngan anak cikgu aishah tue...'..mcm tue jer kan kalau dah jodoh......


tapi sebelum kena risik tue of coz ader jumpa 2 kali nak tgk keserasian...memang tak serasi...kontra giler....tapi tak keserasian tuelah...yg merapatkan kami....jadik tempoh perkenalan dlm 1thn lebih...terus kahwin....after konvo...umur 24 thn.....dah kena pinang....
sampailah skg nie umur 29 thn,asben 33 thn dah ada anak 2 Muhammad Amysar, Alya Batrisyia...and coming soon next Jan 2011...
Alhamdulillah....syukur ke hadrat-NYA..pelbagai dugaan sepanjang tempoh 6 thn nie....tue sudah menjadi asam garam kehidupan berkeluarga....antaranya:
1. Penginapan - Dari duduk di Apartment Cendana kat Bndr Permaisuri ke Kuarters Guru dan skg nie dah memiliki rumah sendiri di Taman Saujana Damai,Kajang....

2. Pekerjaan - pnaz dari pekerja sambilan ke Tetap , asben dah upgrade kerjanya....
3. Anak- skg nak masuk 3....
4. Kereta jer lom lagi....ader cita2 sebelum raya nie...tapi mengenangkan nak tunggu kehadiran 'orang baru',hold on sampai raya thn depan...insyallah.....

5. Bisnes sampingan berjalan seperti yg diizinkan-NYA....
harapan pnaz n asben (pagi tadi)....akan meniti kehidupan ini selagi hayat dikandung badan...di samping anak2 tercinta...dengan semampu yg mungkin....penuh kesabaran, menghadapi cabaran/rintangan bersama-sama...paling penting.....sifat kekeluargaan mesti ada terutama utk para suami...kerana mereka lah ketua keluarga...ada org kater usia perkahwinan yg mencapai 5 thn akan dilanda badai...harap dijauhkan semua itu....semoga usia perkahwinan kami ini akan dipanjangkan lagi....selagi hayat kami masih ada....AMIN.....

pssttt: abg, nak celebrate maner mlm nie....Red Wok ker...?
jom layan gambar:
Tahun 2004...nie maser mlm berinai...pakai sanggul lintang

tahun 2005...cuti2 kat genting ala2 bulan madu...


..aniversari ke-2 thn,

nie tahun 2006, amsyar wujud...



raya tahun 2007....




maser nie tgh pregnantkan si Alya




raya tahun 2009..kami berempat....

3 comments:

eynda said...

Happy anniversary feenaz...semoga kekal bahagia hingga akhir hayat :-)

feenaz's world said...

thanks sis....AMIN....

AiTotYati said...

selamat ulangtahun perkahwinan ke-6. tahniah!!!

oooo camtu ghupanya kisah cinta kome. ok ape family arrangement pun alhamdulillah kekal.

sifat kontra tu yg mewujudkan keserasian. kan kan?